Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 15 juli 2013

Stadstuinderij WTG zoekt samen met de Blinkert (SHDH) naar actieve ouderen die willen mee doen in de zorg- tuinderij

De Stadstuinderij WTG betekend eigenlijk : Wij Telen Groente. 

En dat doen we graag met en voor elkaar. De organisatie is dan ook een samenwerkingsverband tussen woonzorgcentrum De Blinkert en de stichting De Nieuwe Akker. De zorgboer Erik de Keulenaar (Land en Boschzorg) zorgt met zijn collega's voor de begeleiding op het land en in het tuinwerk. 

Sinds april van dit jaar zijn we begonnen met de inrichting van de kantine, schuur en het land. Inmiddels ziet het er al mooi uit en staan er veel gewassen.
Er is dagelijks een leuke groep mensen aan het werk met schoffelen, wieden , planten en zaaien. Weekelijks wordt er door de 200 klanten van de tuinderij groente geoogst. Dit zorgt voor een leuke ontmoeting op het land met bewoners uit de buurten.


Alle ouderen met een zorgvraag die baat hebben bij het buiten bezig zijn in de tuin zijn welkom op Stadstuinderij WTG. Vervoer van en naar de Stadstuinderij WTG is mogelijk. Voor meer informatie en / of aanmelden kunt u mailen naar : stadstuinderijwtg@shdh.nl 
of bellen naar: 023-5101600 en vragen naar Wendy Aldewereld.-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten