Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 29 juli 2013

Courgettepannekoekjes
Courgettepannekoekjes
Hoog tijd voor een lekker courgetterecept, gezien de rijke oogst aan courgettes.


Ingredienten voor ongeveer 16 pannekoekjes
  • 250 gram rauwe courgette (grof gesneden)
  • 80 ml amandelmelk, of andere melk naar keuze
  • 3 eieren
  • 1-3 eetlepels ahorn- of agavesiroop (afhankelijk van je voorkeur voor zoet)
  • 1 flinke eetlepel kaneelpoeder
  • 1 kleine groene appel fijn gesneden
  • 120 gram boekweitmeel
  • 60 gram speltmeel
  • 3 theelepels bakpoeder/bicarbonaat
  • olie of boter om in te bakken

Bereiding
De amandelmelk kun je heel makkelijk maken door 80 ml water met 20 g fijngemalen amandelen te mengen. Pureer de amandelmelk, de courgettes, de eieren, het zout, de agavesiroop en kaneel in de blender of keukenmachine tot een min of meer vloeibaar geheel. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Het beslag blijft wat dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag.
Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan en schep vier kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur aan beide kanten circa 2 minuten. Serveer ze met een beetje extra agavesiroop of eet ze gewoon zo op. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk voor ontbijt, lunch en ideaal als tussendoortje.
Variaties
Met dit recept kun je eindeloos varieren. Meng aan het einde door het beslag bijvoorbeeld eens gemalen kokos, rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos/pruim, zonnebloempitjes, lijnzaadjes of sesamzaadjes. Dit geeft nog meer 'bite' aan de pannenkoekjes. Je kunt ook in plaats van courgette, wortel gebruiken.
Aan de pannenkoekjes op de foto zijn gemalen kokos, lijnzaad en rozijnen toegevoegd.

Eet smakelijk!
Bron
Uit het kookboek van Amber Alberda via Desirée van den Broek


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen