Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

dinsdag 3 september 2013

Oogstbericht Moestuin Leyduin: week 36

Dit kan er deze week geoogst worden:

- ui (1 pond)
- snijbiet
- sla
- courgette
- sperzie- of pronkboon (250 gram)
- paksoi of prei of groene kool
- een paar tomaatjes

De sperziebonen zijn bijna op maar er kan ook geoogst worden van de pronkbonen. Goed opletten waar de bonen zitten. Kijk ook boven in de struik en tussen de bladeren. Van de achterste planten in de rij  niet oogsten. Dat zijn kievitsbonen.

Het is nog volop zomerweer maar aan de tomaten kan je zien dat het zomerseizoen er bijna opzit. Een paar weken geleden plukte ik 's ochtends (voor het te warm werd in de kas) makkelijk twee emmers vol. Nu met moeite een half emmertje. Dus minder tomaatjes per persoon. Over ongeveer twee weken is het echt voorbij. Dan halen we de planten weg om ruimte te maken in de kas voor veldsla en winterpostelein.

Vergeet de kruiden niet. Er is veel keuze. En hoewel de rucola er wat rommelig uitziet, de smaak is fantastisch. Als je zonnebloem wilt oogsten, kom dan in de ochtend.

Veel oogstplezier en eet smakelijk,
Marga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten