Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 11 september 2013

Gevulde snijbietrolletjes



Ingrediënten 
  • 1 el olijfolie of kokosvet 
  • 100 gr champignons 
  • 1 tl citroensap 
  • 200 gr rode linzen 
  • 200 ml water 
  • 1 el paneermeel of parmezaanse kaas 
  • zout 
  • 1 el gemengde verse tuinkruiden, fijn gesneden 
  • 8 mooie snijbietbladeren 
  • 50 ml brooddrank of witte wijn 
  • boter of olie om mee te bestrijken 


Werkwijze 
Kook de rode linzen gaar in het water (geen zout toevoegen!) Snij de champignons in dunne plakjes, bak kort in de olie of het vet en blus af met citroensap.
Direct champignons uit de pan nemen en laten afkoelen.
De gekookte linzen met paneermeel of Parmezaanse kaas, zout en kruiden mengen.
Champignons toevoegen en goed op smaak brengen.
Stelen van de snijbietbladeren verwijderen en de bladeren in kokend water met zout 5 seconden blancheren en direct in koud water afkoelen.
De stelen kunnen iets langer geblancheerd en dan fijn gesneden door het linzenmengsel gemengd worden (optioneel).
Leg ieder blad apart op het aanrecht, leg de vulling er in de vorm van een worstje op. Vouw de linker en rechter kant van het blad naar binnen, vervolgens het blad als een sigaar oprollen.
Leg de rolletjes in een ovenschotel, bestrijk met boter of olie, giet de wijn of brooddrank erbij en warm kort op in de oven bij 180 graden. Oppassen dat de rolletjes niet uitdrogen.
Als je een stoomoven hebt is de combi functie hete lucht stoom, ideaal voor dit recept.
Lekker met yoghurtsaus met citroen of een tomatensaus.

Eet smakelijk! 


Bron 
Hanny natuurlijk 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen