Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

dinsdag 6 augustus 2013

Oogstbericht stadstuinderij WTG. Week 32


Neem deze week een grote tas en heel veel zakjes mee als je komt oogsten want er is weer veel te halen. Heb je thuis zakjes over, wij willen ze graag hebben zodat ze weer gebruikt kunnen worden.

We hebben:
- sla
- andijvie
- snijbiet
- biet
- radijs
- prei
- sperzieboon
- spitskool
- courgette
- kruiden en rucola
En de laatste rijen tuinboon staan ook nog op het land. Daar kan deze week nog van geoogst worden. Daarna ruimen we ze op.

Lees even het oogstbericht van Leyduin van deze week. Daar heb ik iets geschreven over de courgettes en de kolen en waarom we de sperziebonen vooroogsten. 

Een aantal mensen vroeg me waarom we de uien nog niet oogsten. We doen dat niet omdat we nu zoveel andere gewassen hebben en omdat de uien straks beter te bewaren zijn als we ze nog even laten staan. Het blad gaat dan liggen (strijken) en verdort en tegelijkertijd rijpt de 'hals'van de ui, droogt in en sluit zich zodat schimmels en dergelijke geen kans meer hebben. 

Op de tuin worden soms mensen gesignaleerd terwijl we officieel niet open zijn. Wat ze daar komen doen? Hopelijk niet illegaal oogsten. Om daarvan zeker te zijn willen we jullie vragen om alleen op de tuin te komen op de dagen dat er gewerkt of geoogst wordt. Op donderdag kan je tot 19.00 uur komen oogsten, dus dat is twee uur langer dan vermeld op de website van De Nieuwe Akker.


Veel oogstplezier, eet smakelijk en veel dank aan alle vrijwilligers die ondanks het warme weer toch weer kwamen helpen.
Marga en de anderen van het tuinteam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten