Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 31 oktober 2012

Het programma "Koffie Tijd"heeft bij ons gekookt met boerenkool

Afgelopen woensdag hadden we een filmploeg en de kok Casper  Burgi van het programma 'koffietijd" op bezoek. In het culinaire item stond dit keer koken met boerenkool in de belangstelling.
En ja wat is dan leuker om te oogsten samen met de boer Erik op het mooie land van Moestuin Leyduin op het landgoed. De vers geoogste boerenkool werd direct in ons keukentje bereidt op het kooktoestel en door mij en de figuranten Isa met zoon Frank en de de kok Casper opgegeten. Het recept boerenkool met spaghetti komt ook op de blog. Het smaakte heerlijk.
Volgende week wordt het uitgezonden. Dus ga kijken !! het is wel onder koffie tijd. 
foto Robbert Jan de Bruijne (LNH)

  • uitzending "koffietijd' Woensdag ochtend 7 november 2012, Bij RTL4( nog te zien via www.rtl4.nl naar programma koffietijd op 7-11-12)

Dat is logisch.
E
Hier het recept: overgenomen van kok Casper Burgi
Siciliaanse Boerenkool.
Bij boerenkool denk je aan stamppot en worst, maar er zijn natuurlijk talloze andere manieren om boerenkool te serveren. Zoals deze Siciliaanse pasta-versie, met pepers, rozijnen en pijnboompitten, en boerenkool. Simpel, voedzaam en winters, precies wat je wilt van boerenkool, maar met een mediterrane twist. en zo makkelijk dat het in elk keukentje te maken is!

500 g boerenkool, gewassen
500 g spaghetti
6 el goede olijfolie
3 teentjes knoflook, in dunnen plakjes
1 Spaanse peper, fijngesneden
75 g blanke rozijnen
150 g Pecorino of Parmezaan, geschaafd
100 g pijnboompitten, geroosterd
 Snijd de boerenkool in repen. Kook de boerenkool in water met zout 10 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem of een wok. fruit hierin de knoflook en de Spaanse peper op laag vuur. Voeg de uitgelekte boerenkool en de rozijnen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de Spaghetti door de boerenkool. Voeg olijfolie toe en roer er op het laatst de kaas en de pijnboompitten door.
Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Ken dit recept ook en at het met onze boerenkool! Alleen de rozijnen ontbraken bij mij,
    Pittig gerecht zo!!!

    BeantwoordenVerwijderen