Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 2 november 2012

BLOEMBOLLEN gevraagd voor de tuin
Ondertussen is het dan nu toch wel echt herfst geworden, met prachtige mistige ochtenden, vallende eikels en kastanjes, bronstige damherten en bomen in prachtige herfsttooi.
Op de voortuin staan de laatste bloemen nog prachtig te bloeien, maar binnenkort moeten de dahlia’s die nu nog staan te bloeien toch echt de grond uit om ze op te slaan voor de vorst invalt.
En dan zullen we moeten wachten tot er in het voorjaar weer nieuwe kleur in de tuin verschijnt.
Om dat tijdstip aanzienlijk te vervroegen en in februari/maart en april al van bloeiende bolgewassen te kunnen genieten is het nu de tijd om die bollen in de grond te stoppen.
Ook voor alle vliegende insecten, bv. de bijenvolken die we volgend seizoen op de tuin verwachten, zijn dit hele welkome en belangrijke bloeiers.

Daarom zijn we op zoek naar bollen! Wie wil er een zakje bloembollen doneren of wie heeft er bolletjes over en vindt het leuk om die in de tuin tot bloei te laten komen?
Sneeuwklokjes, krokussen, tulpen, narcissen tot alliums en keivitsbloemen en alles wat daar nog tussenin zit is van harte welkom. We geven de voorkeur aan EKO-bollen, hoewel de keuze daarin wel wat meer beperkt is.
De bollen kunnen de komende weken gebracht worden tijdens de openingstijden van de tuin, er staat een krat klaar in de schuur. Wij stoppen ze dan zo spoedig mogelijk in de grond.

Heleen, namens de bloemengroep.

1 opmerking:

  1. Familie Overdevest uit Wassenaar ism Moezziez.nl brengen van de week een doos vol prachtige rode Miranda bollen voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen