Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

dinsdag 30 juni 2015

Oogstbericht Moestuin Leyduin: week 27

Tropenrooster

Beste Leyduiner,

Ineens zitten we in een echte hittegolf. Gelukkig hebben we een goede beregeningsinstallatie. Dus vocht is vooralsnog geen probleem. Wel zien we dat de planten niet goed tegen de warmte kunnen. In de loop van de dag worden vooral de bladgewassen minder stevig. Het is daarom zeer aan te raden om in de ochtend te komen oogsten. Dat is de reden dat we deze week (2, 3, 4 juli) aangepaste oogsttijden hebben.

Donderdag van 9.00 tot 16.00 en van 18.30 tot 20.30
Vrijdag van 9.00 tot 16.00.
Zaterdag van 8.00 tot 14.00.

Dus: op donderdag kan je eerder komen oogsten dan normaal. Deze week kan er ook op vrijdag ochtend geoogst worden en op zaterdag kan je komen oogsten voordat je naar strand gaat (of ergens anders heen). Op zaterdag gaan we wel eerder dicht. Houd je aan deze oogsttijden.

Kom in ieder geval want er is veel te halen.

In ieder geval:
-          Knolvenkel
-          Worteltjes
-          Peultjes
-          Tuinbonen
-          Sla
-          Andijvie
-          Snijbiet
-          Aardbeien

Net als vorige week is  ook deze week weer een aantal spitskolen oogstklaar. De kleintjes laten we nog even staan. En misschien gaan we ook al wat capucijners  oogsten . Ze worden met dit weer snel dikker.
Dus: net als vorige week een grote tas en veel zakjes meenemen als je naar de tuin komt. En wat kleingeld voor het geval je jam, bloemen, plantjes of een cadeaubon wilt kopen. Kan je zelf niet oogsten (dat geldt ook tijdens je vakantie) laat dan iemand anders oogsten.
Als je wilt komen helpen: we zijn gewoon aan het werk maar doen het wel wat rustiger aan.
Tot ziens op de tuin,

Marga en het tuinteam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten