Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

dinsdag 16 juni 2015

Moestuin Leyduin: oogstbericht week 25

Deze week kan het volgende geoogst worden:

- Snijbiet
- Sla (rode, groene en pluksla)
- Aardbeien
- En nog iets anders (peultjes, tuinbonen, koolrabi of ui)
- Kruiden uit de kruidentuin en peterselie uit de groentetuin

-         
Snijbiet: De snijbiet is de afgelopen week goed gegroeid. Er kan volop van geoogst worden. Het is SNIJbiet, dus snij de buitenste grote stengels met een mesje af.

Aardbeien: Vorige week hebben we er al van mogen proeven en de verschillende rassen kunnen vergelijken. Loop voorzichtig door het aardbeienbed en pluk voorzichtig. Dan beschadig je de planten niet.

Sla: Ja, nog meer sla. Deze week weer voor iedereen een krop rode en groene sla. En vergeet de pluksla niet. Je mag er zoveel van plukken als je wilt.  En als eerbetoon aan Drs P. die zaterdag gestorven is, een link naar het lied dat hij over sla maakte. https://www.youtube.com/watch?v=DIOrfJGUAr8

En nog iets anders: Veel gewassen beginnen oogstrijp te worden maar nog niet in grote hoeveelheden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de peultjes en de tuinbonen. Er kan van geoogst worden maar er is deze week zeker niet voldoende voor iedereen. We gaan er voor zorgen dat iedereen naast de bladgewassen (verschillende soorten sla en snijbiet) ook nog een ander groente mee naar huis kan nemen. 

Er zijn ook weer bloemen te koop!

Tot ziens op de tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten