Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 27 oktober 2014

                              week 44:  HERFST- OOGSTEN op WTG


                                             oranje pompoen of witte patisson
                                             andijvie of groene snijbiet
                                             keuzes in kool: of  groene savooie kool
                                                                        of  chinese kool
                                                                        of  palmkool
                                             pastinaak of rode biet
                                             bosje rucola
                                             uien



                    er zijn nog biologische bloembollen in de schuur te koop, de bloemen zijn op!

                                                            Tot in de tuin, Tuinteam WTG

Nog een keer het heerlijke recept van deze             
              palmkool/aardappelsoep!
                    

Nog een lekker recept voor de palmkool (dankjewel Martine!):

recept voor Caldo verde (Portugese aardappelsoep)

voor 4 personen

5 el extra vergine olijfolie
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesnipperd
700 gr. aardappelen in blokjes
300 gr. palmkool (cavolo nero) of boerenkool (minder kan ook) in heel dunne reepjes
rookworst of chorizo of spekjes wat je lekker vind. Maar vegetarisch kan ook. 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht worden. Roer de  blokjes aardappel erbij en bak ze 5 minuten mee. Voeg 1,25lt water  en indien jij dat wil 1 of 2 blokjes groentebouillon en laat 20 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de aardappelen in het kookvocht zodat jij een smeuige soep krijgt. Voeg de reepjes kool toe en laat 5 minuten zacht koken.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes rookworst/chorizo of spekjes op middelhoog vuur 3-4 minuten. De plakjes rookworst kun je ook direct in de soep doen. Voeg aan de soep toe.

Serveer met ciabatta of ander stevig brood.

Eet smakelijk.

Recept van Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen