Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 24 oktober 2014

Leuke informatie in huisblad van DE Blinkert over o.a. de zorgtuinderij activiteiten , sept 2014

De bewoners en bezoekers van De Blinkert zijn erg blij met de voortuin. Sinds dit jaar heeft De Blinkert ook 12 oogstaandelen aangeschaft voor haar bewoners. Iedere week komen op donderdag ochtend enkele bewoners onder begeleiding van een vast groepje vrijwilligers -Maatjes- en enkele personeelsleden van het dagcentrum naar de tuin om verse groente te oogsten. Die worden diezelfde avond nog bereid en opgegeten.

Afgelopen tijd is er veel gebeurd op en rond de tuinderij.
Zo heeft Wilma als een van de 52 Muggen uit Haarlem mee getwitterd vanaf mei en juni om nieuwtjes en gebeurtenissen over de tuin te melden aan het grotere publiek. 
Daarna stond in augustus een groot uitgebreid artikel in het magazine HRLM bewust van deze zomer.
Op 7 september stonden we met een kraam en info op de Bewust Markt  op de Grote Markt van Haarlem. 
Zaterdag 20 september was er het wijkfeest waar De Nieuwe akker naast de Blinkert met een kraam stond. Op 27 september was het Burendag en gecombineerd met het oogstfeest op de Tuinderij een gezellige drukte.

 
Pip onze trouwe vrijwilligster en dieren verzorgster op de Stadstuinderij WTG stelt zich hier voor.

Ook de komende herfst en winter maanden gaan we door met vele activiteiten voor en met zorgvragers en  vrijwilligers van de dagbesteding op de tuinderij. Wilma zit nog vol met idee├źn en heeft al een lichtjesroute, en een kerstlunch in gepland. Naast het tuinwerk en winterklaar maken gaan we ook meubeltjes opknappen en de machines weer netjes in de verf zetten. Verder kunnen we dit jaar bij slecht weer ook uitwijken naar de Kas om planten op te kweken voor het volgende voorjaar.

Genoeg te doen dus. Tot ziens.
namens het zorgteam: Wilma, Stefan , Bertha, Erik en de vele vrijwilligers die ons dagelijks weer bijstaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten