Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 9 oktober 2013

Salade van aardappel en mais


Ingrediënten:
2 maiskolven
500 gr. aardappelen
1 gele paprika
4 lente-uitjes
1 grote tomaat
bladpeterselie
2 el olijfolie
1 el citroensap
1tl honing of ander zoetmiddel
1 tl mosterd
zout en peper

Bereiding:
Verwijder van de mais de buitenste schutbladen maar laat de binnenste zitten. Doe in een pan met water en laat ongeveer 20 minuten gaar koken.
Kook of stoom de ongeschilde aardappels in ong. 15 minuten beetgaar.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Snij de lente-uitjes in dunne plakjes
Snij de tomaat in kleine blokjes
Snij de peterselie heel fijn.
Klop van olijfolie, citroensap, honing, mosterd en zout en peper een dressing.
Pel de gekookte aardappels en snij in blokjes.
Verwijder de schutbladen en draden van de mais en snij de korrels met een schep mes van de kolf.
Meng in een schaal, aardappelblokjes, maiskorrels, paprika, tomaat, lente-ui, peterselie en  voeg de dressing toe.

Eet smakelijk!

Bron: Hanny natuurlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen