Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 16 oktober 2013

Maiskoekjes met Aziatische smaakmakers



Lekker als een andere lunch in combinatie met een salade, maar ook heerlijk bij een oosters getinte avondmaaltijd of buffet. 

Ingrediënten:
2 maïskolven
1/2 rode peper
2 lente uitjes
2 el. korianderblad
1 ei
4 el. maïsmeel
1 tl sojasaus
1 el (kokos)olie

Bereiding:
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Verwijder de meeste schutbladeren van de maïs, maar laat de laatste zitten.
Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten.
Snij ondertussen de rode peper en de lente uitjes in dunne reepjes. 
Hak het korianderblad fijn.
Doe rode peper, lente uitjes, korianderblad, ei, maïsmeel, sojasaus in een kom en meng goed door elkaar. 
Haal de maïskolven uit het water, laat uitlekken en wat afkoelen.
Verwijder de laatste schutbladeren en snij met een scherp mes de korrels van de kolf.
Meng de maïskorrels door de andere gemengde ingrediënten.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep met een eetlepel het maïsmengsel in de pan, druk het hoopje met de lepel wat platter zodat er een 'koekje' ontstaat.
Bak de maïskoekjes op halfhoog vuur tot ze mooi gekleurd zijn, draai halverwege met een spatel om (baktijd ong. 5 minuten).
Schep ze uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Eet smakelijk!

Variaties:
In plaats van deze pittige variant kun je het recept ook maken met andere smaakmakers, 
bijvoorbeeld met appel, kokos en wat honing. 
Andere mogelijkheid is met doperwten of kidneybonen en paddestoelen en tijm.

Groenten die goed combineren met maïs zijn:
Zoete aardappel, wortel, doperwten, kidneybonen, knoflook, paprika, peultjes, pompoen.

Kruiden en specerijen die goed combineren met maïs zijn:
bieslook, dille, dragon, citroentijm.

Smaakmakers die goed passen bij maïs zijn:
ahornsirooop, honing, mosterd, kokosmelk, witte wijnazijn.

Bron Hanny natuurlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen