Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 22 augustus 2014

Uitnodiging oogstfeest Leyduin

Zaterdag 30 augustus 2014                  Adres: 2e Leijweg, Vogelenzang tegenover       
van 11.00 tot 15 uur                               het Juffershuis
Moestuin Leyduin                                  Navigatieadres: Manpadslaan 2, Vogelenzang

Aan het einde van de zomer, middenin het derde teeltseizoen met een rijke oogst,
willen wij jullie graag uitnodigen voor het oogstfeest op Moestuin Leyduin. Deelnemers, vrijwilligers en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 30 augustus.


Augustus, oogstmaand. Tijd om samen te genieten van de rijke oogst die we dit jaar hebben mogen ontvangen.

Programma:
Kom vanaf 9.30 helpen om zoveel mogelijk bedden onkruidvrij te maken zodat we om 14.30 gezamenlijk winterrogge kunnen inzaaien. Hoe meer handen, hoe lichter het werk.
Van 11.00 tot 13 uur zijn er verschillende activiteiten op de tuin zoals een kookworkshop, workshop schilderen, workshop bloemen, excursie met de boswachter van Landschap Noord-Holland, kinderactiviteiten, een workshop bloemen en “de ontdekking van de maïs”. Als je mee wilt doen aan de bloemenworkshop wees dan op tijd. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers.
13.00 lunch. Er is lekkere soep voor iedereen gemaakt van groenten van de tuin. Neem zelf ook iets lekkers mee en vergeet je soepkom en lepel niet.
14.00 Martha (initiatiefnemer De Nieuwe Akker) en Marga (tuinder) vertellen wat Moestuin Leyduin voor hen zo bijzonder maakt
14.30 winterrogge inzaaien. Winterrogge is een groenbemester die helpt om de bodemvruchtbaarheid verder te doen meenemen.

En verder:  luisteren naar de muzikale bijdrage van de Boothill B’s, a kind of country een drankje, praten, genieten van de bloementuin.

Graag tot ziens op het oogstfeest!

Hartelijke groet, namens Marga en het tuinteam,
Coby Bom (bestuurslid De Nieuwe Akker)

Kom zo veel mogelijk op de fiets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten