Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

donderdag 12 december 2013

Leyduin: Deelnemersbijeenkomst en laatste oogstdag 2013

Beste deelnemers,

Niet vergeten. Zaterdag 14 december om tien uur ben je welkom in het koetshuis voor de bijeenkomst waarin we terug kijken op het teeltjaar 2013. We horen graag jouw mening over het afgelopen jaar maar ook je idee├źn voor het komend jaar.

Op 21 december hopen we je weer te zien, van 10 tot 12 zijn we open voor de laatste oogst van 2013. Je kan dan prei, boerenkool, andijvie (uit de kas) oogsten. En er zijn ook nog spruitjes en aardpeer. We willen deze gelegenheid ook gebruiken om elkaar een fijne winter en kerstvakantie toe te wensen.

Het grootste deel van de tuin laten we daarna een paar maanden met rust. Dat geldt niet voor het stuk grond dat afgelopen seizoen "onder zeil" is geweest. Op deze manier wilden we het kweekgras dat daar massaal aanwezig is bestrijden. Dat lijkt te werken. Met de riek zijn we nu met vrijwilligers en zorgvragers bezig om de lange wortels uit de aarde te halen. Na de kerst gaan we daar mee door. Als je een handje wilt helpen? Graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten