Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 20 december 2013

Evaluatie bijeenkomst zaterdag 14 december Moestuin Leyduin

 In het koetshuis op de buitenplaats Leyduin waren een 40 tal deelnemers bijeen voor de evaluatie van het afgelopen teeltjaar op de moestuin.

 In de zaal waren veel actieve leden aanwezig die hun of haar steentje bijdragen aan de moestuin.
Erik blijft het komende jaar de coördinator en zal Marga onder steuning bieden bij de grondbewerking en mechanisatie. In dit jaar werkte Erik op donderdagen en vrijdagen op de Moestuin. 
In 2014 gaat Erik fulltime de kar trekken op de Stasdtuinderij WTG bij het Ramplaankwartier in Haarlem. De beide tuinderijen blijven waar nodig en mogelijk samenwerken en kunnen elkaar versterken. Gezien de groei van onze organisatie is het fantastisch dat we Marga bereid hebben gevonden drie dagen per week  deze klus op zich te nemen. Met de vrijwilligers en een tuinteam is er weer een volwaardige bezetting mogelijk.

 Marga Verheije stelde zichzelf even voor. Zij zal het komend jaar als tuinder de scepter zwaaien op de moestuin. Zij werkt al enkele jaren met Erik samen en is ook geschoold BD-boer. Afgelopen jaar werkte zij vooral op de dinsdagen en bij vervanging van Erik met zorgbegeleiding, zowel op WTG als op Leyduin.
foto's Ton Apon


Nieuwe bestuursleden van de stichting De Nieuwe Akker stelde zich vandaag even voor.
Jan Snaathorst is de nieuwe penningmeester en deed verslag van de financiële jaarrekening en begroting.
Coby Bom is nieuwe bestuurslid en deed verslag van de resultaten en conclusie van de enquette. Zij houdt zich vooral bezig met organisatie van evenementen en bijeenkomsten zoals het oogstfeest afgelopen najaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten