Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 3 november 2014

Week 44 op WTG was een herfstweek met hele warme lenteachtige dagen,
met aparte vormen bij de pastinaak.....



De kruiwagen als speelvertier...

Met oogstende deelenemers

                                                                     en interesse uit Delft van Stadstuinderij BuitenLeeft















We zagen de gehakkelde aurelia op de afrikanen


hommels op de bloemen, een bloeiende paardebloem en een aantal hagedissen


Bijzondere herfstweek, waarin de laatste pompoenen werden meegenomen
een we nog bijzonder recept voor pompoensoep doorkregen, hieronder:

Met groet van Tuinteam WTG



recept van Yotam Ottolenghi, een van de beste vegetarische kok’s van deze tijd.


Hoofdgerecht voor 4 personen
1 pompoen van ca. 1,4 kg (oranje, groen of fles maakt niet uit)
1 tl kaneel
6 el olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
50 g verse koriander + extra blaadjes voor het garneren
1 teen knoflook (fijn gesneden)
20 g pompoenpitten
200g Griekse yoghurt
1 1/2 tl sriracha sauce of andere pittige chilisaus

Verwarm de oven voor op 220graden (hete lucht 200graden)
Snijd de pompoen doormidden - pitten eruit- in parten van 2cm dik en ca. 7 cm lang snijden (met schil)
Meng pompoen in een kom met kaneel, royaal zwarte peper, 2 el olijfolie, 3/4 el zout. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje bedekt is.
Leg stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster zij tot ze gaar en gekleurd zijn (ca. 30-40 min)
Als ze klaar zijn haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Schakel oven uit en rooster de pompoenpitten in de afkoelende oven tot de velletjes barsten.
Doe 4 el olijfolie, de koriander (incl. stelen) de knoflook en royale snuf zout in de blender en pureer het tot een pasta.
Roer vlak voor dat je de pompoen opdient, de yoghurt, en de srirachasaus door elkaar.

Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Bestrooi
met de pompoenpitten en de extra korianderblaadjes.

Eet smakelijk! Martine






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen