Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 30 april 2014

Oogstbericht moestuin Leyduin: week 18

Beste mensen,

Deze week kan er het volgende geoogst worden:
- raapsteel
- radijs
- spinazie 
- sla

Alles is te vinden op het land bij de oranje vlaggetjes.
De raapsteel trek je met de hand uit de grond. De spinazie oogsten we met een mesje. Als je ongeveer de onderste 1,5 à 2 centimeter laat staan kan het plantje weer aangroeien en kunnen we een tweede keer oogsten. Op de tuin vind je een oogstinstructie.

De sla kan je afsnijden of uit de grond trekken. Wat je zelf het makkelijkst vindt. Voor de mensen die op de tuin werken is het fijn als je de hele plant uit de grond trekt. Dat levert minder werk op als het bed weer schoongemaakt moet worden.

De sla staat dicht bij de bijenstal. De bijen staan op het punt om uit te zwermen. Zorg daarom dat je minimaal 10 meter van de bijenstal verwijdert blijft. Op zaterdag 7 juni (vanaf 15.00) hebben we een speciale bijeenkomst om te vieren dat we een nieuwe bijenkorf en een nieuwe beregeningsinstallatie hebben. Onze imker zal dan vertellen over de bijen op Leyduin.

Let op: De spoorwegovergangen naar de tuin zijn zaterdag 3 mei gesloten. Als je naar de tuin komt op zaterdag kan dat alleen vanaf de Vogelenzangseweg.

Veel groeten,
Marga en alle vrijwilligers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten