Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 24 augustus 2012

2 Courgetterecepten van Heleen

COURGETTESAUS voor over de PASTA
 Nodig voor 4 personen:
-          2 courgettes
-          1 gesnipperde ui
-          2 teentjes knoflook
-          2 eetl. olijfolie
-          1 theel. gedroogde italiaanse kruiden
-          1 dl. water
-          ½ bekertje crème fraiche
-          beetje citroensap
-          bouillonpoeder
-          peper en zout
-          evt. verse peterselie of basilicum
Doe een beetje olie in een braadpan en fruit hierin op matig vuur de ui
Snijd de courgettes in blokjes en voeg die bij de ui, samen met de knoflook en italiaanse kruiden.
Laat samen nog even 5 min. smoren en voeg dan het water erbij.
Laat dan nog eens kleine 10 min. pruttelen.
Maak het geheel fijn met een blender en voeg dan de crème fraiche, bouillonpoeder en wat citroensap toe.
Maak op smaak met peper en zout.
Evt. nog wat verse peterselie of basilicum toevoegen.
Heerlijk met pasta, geraspte kaas, sla e.d.


COURGETTESCHOTEL
Nodig voor 4 personen:
      -    olijfolie
-          2 courgettes
-          250 gram champions
-          1 blik gepelde tomaten
-          1 eetl. gehakte peterselie of basilicum
-          1 teen knoflook
-          1 bekertje crème fraiche
-          evt. gehakte blanke amandelen
-          geraspte kaas
-          zout en peper
Was de courgettes en snij ze in patat-achtige reepjes.
Bak ze op matig vuur in de olie een minuut of 5.
Snij de champions ondertussen in plakjes en bak die ook even mee, samen met de kleingesneden knoflook
Doe de rest van de ingrediënten, behalve de kaas, erbij.
Laat even pruttelen.(ong. 5 a 10 min.)
Doe alles in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaal 20 tot 30 min. midden in een oven op 225 gr. tot er een kleurtje op komt.
Indien geen oven; het gerecht iets langer in de pan laten pruttelen en de kaas op het bord erbij strooien.
Lekker met zilvervliesrijst.

(Rode ingrediënten komen momenteel uit de tuin)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen