Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 23 april 2012

NIEUWS : 2012 HET JAAR VAN DE BIJ


NIEUWS INFO ALGEMEEN
Zaai mee en help de bij weer op zijn pootjes!
2012 is het Jaar van de Bij. En dat niet zonder reden. Wij zijn immers voor een belangrijk deel van onze voedselproductie van bestuivers afhankelijk, maar grootschalige bijensterfte vormt wereldwijd een bedreiging. Velen hebben de kunst van het bijenhouden alweer opgepakt, maar ook zonder in het imkerpak te kruipen kunt u een steentje bijdragen. Of liever: een bloempje!

Samen met EOSTA, Bionext en de Bijenstichting heeft de Bolster een grote actie op touw gezet om tuinders en tuiniers te enthousiasmeren om bijenmengsels te zaaien! De Bolster biedt daarom een mooi, divers en smakelijk mengsel aan: het zogenaamde Tübingermengsel! Dit bijenmengsel bestaat uit zaden van Phacelia, Boekweit, Gele Mosterd, Koriander, Juffertje In Het Groen, Goudsbloem, Korenbloem, Bladrammenas, Malva, Dille, Serradella en Zonnebloem.

De combinatie van bloemen is speciaal geselecteerd om velerlei bestuivers zo lang mogelijk in het jaar van nectar en pollen te voorzien. Het is dus niet alleen goed voor honingbijen, maar ook voor wilde bijen, zweefvliegen, vlinders, lieveheersbeestjes, en andere hongerige bestuivers! De zaden van het mengsel zijn bij de Bolster op biologische of biologisch-dynamische wijze geteeld. En daar houden bijen van! Immers bio is divers en pesticidenvrij. Hierover informeren wij u graag op onze webpagina: www.bolster.nl/bijenactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten