Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

woensdag 4 maart 2015

Zondagmiddag 22 maart is Moestuin Leyduin open.

Het teeltseizoen is op Moestuin Leyduin van start gegaan. De eerste tuinbonen, spinazie, rucola, radijs en meiraap is gezaaid. In de kas is paksoy en sla geplant. We zijn op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open. Normaal zijn we dus op zondag gesloten maar dat is niet het geval op zondag 22 maart. De moestuin is dan open van 13.00 tot 17.00.

We doen dat om iedereen die de moestuin niet kent de gelegenheid te geven om een kijkje te nemen en om uit te leggen hoe een zelfoogsttuin waar deelnemers aan het begin van het seizoen een oogstaandeel kopen werkt. Er zijn nog aandelen te koop!

Op buitenplaats Leyduin is die middag nog veel meer te doen. Stichting Koresteijn (www.koresteijn.nl voor het programma) houdt een kunstmanifestatie in huize Leyduin en medewerkers van Landschap Noord-Holland verzorgen rondleidingen. Aanleiding genoeg om langs te komen.


Paksoy en sla geplant op 3 maart 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten