Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

donderdag 12 februari 2015

Een vroege seizoensstart op Moestuin Leyduin

Soms gaan dingen ineens heel snel. Omdat er een periode met droog weer aan kwam heb ik begin deze week afspraken met de loonwerker gemaakt.
Woensdag is hij de mest gaan halen bij de Koningshoeve. Op dinsdag en donderdag hebben we het land leeggemaakt. Alle boerenkool, palmkool, veldsla en aardpeer is geoogst.
Begin volgende week  komt de loonwerker de mest en de compost die van buitenplaats Leyduin komt uitrijden. Daarna trekt hij met de rotorkopeg het land vlak. (Ja, je leert allemaal nieuwe woorden als tuinder. Ik kwam deze week al googlend twee keer op de site tractorfan terecht  ;) ). Tenslotte wordt de mest en compost dan ondergespit. Als alles goed verloopt ligt het land dan twee weken eerder klaar dan vorig jaar. Erg vroeg.
Als de loonwerker klaar is gaan we de paden tussen de bedden en het grote middenpad uitzetten en dan kunnen we echt aan de slag. Palen in de grond voor de peulen, erwten en capucijners. Misschien al een eerste bed spinazie en raapsteel zaaien. En snel daarna wortel, radijs en tuinbonen. Ook gaat het werk in het fruit, bij de bloemen en in de kruidentuin weer van start. Heb je zin om te komen helpen? Op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag ben je welkom. De maandaggroep gaat begin maart weer van start. Wil je meer weten mail dan even naar tuinder.marga@xs4all.nl

Tot snel op de tuin,
Marga
Geen opmerkingen:

Een reactie posten