Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

vrijdag 9 mei 2014

Mini quiche asperge - raapsteeltjes

Mini quiche asperge - raapsteeltjes

Op dit moment doe ik een extra cursus culinair mindmappen bij Angelique Schmeinck, ontzettend leuk om op een andere manier tot nieuwe recepten te komen, maar zeker niet makkelijk. 
Naar aanleiding van mijn mindmap asperges ben ik tot onderstaande recepten gekomen en wij hebben ervan gesmuld. 
Natuurlijk kun je, zeker in de quiche, naar hartelust variëren met de vulling, afhankelijk van jouw eigen smaak en het seizoen. De dunne korst van bladerdeeg is geïnspireerd op de verrukkelijke pasteis de nata welke zo ongeveer het Portugese nationale ontbijt zijn samen met een gezoete  bica (espresso op zijn Portugees).

Ingrediënten quiche:
3 velletjes bladerdeeg ontdooid
wat bloem
10 muffinvormpjes ingevet
6 groene asperges
3 witte asperges 
2 bosjes raapstelen fijn gesneden - hou een beetje apart voor de salade
2 eieren
50 ml room
75 gr Parmezaanse kaas vers geraspt
zout 
peper 
evt. paar blaadjes dragon fijngehakt


Ingrediënten salade met dressing:
Handje raapsteeltjes.
kopjes van de geblancheerde asperges.
Evt. nog wat veldsla of andere groene sla 
Dressing:
1el witte balsamicoazijn
4 el hazelnootolie
1 tl gembersiroop
1 tl mosterd
zout en peper

Werkwijze:
  • Verwarm de oven voor op 225 graden C. 
  • Rol het bladerdeeg uit, bestrooi zo nodig met wat bloem en steek er 10 rondjes uit waarmee je de muffinvorm kunt bekleden. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Zet de vorm 30 minuten in de koeling. 
  • Breng in een grote pan water aan de kook, voeg hier een eetlepel zout aan toe en blancheer de geschilde asperges. 
  • Kluts de eieren met room en breng op smaak met zout en peper (evt. dragon erbij)
  • Snij de asperges in stukjes en bewaar de kopjes.
  • Meng de groenten door het eimengsel en voeg de kaas erbij.
  • Verdeel de vulling over de vormpjes en bak ongeveer 15 minuten bij 225 graden C.
  • Was en droog de sla, en klop de dressing.
  • Meng de dressing luchtig door de sla
  • Serveer de mini quiche met wat gemengde groene salade waarop je de aspergepunten verdeeld.


Eet smakelijk!

Bron: Hanny natuurlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen