Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

donderdag 30 januari 2014

Een winters dagje op Leyduin

Toen ik vanmorgen om kwart voor negen de tuin opliep lag alles er in diepe rust bij en was de grond stijf bevroren. Een kwartier later brandt de kachel in de schuur en druppelen zorgvragers en vrijwilligers langzaam binnen. Tijdens de koffiepauze gaan de gesprekken over het teeltplan, klussen die nog gedaan moeten worden, of we de mest met de hand gaan uitrijden of dat de loonwerker laten doen, over de oogsttijden enz. enz.
Ondertussen warmt de aarde langzaam op. Als ik weer naar buiten ga lukt het zelfs al om een riek de grond in te krijgen. Een buizerd vliegt miauwend over het land. Ons roodborstje komt even kijken hoe de kruiwagen zich langzaam met kweek vult. Kortom, niet slecht, zo'n winterse dag op Leyduin.
Heb je zin om mee te werken, om even te kijken hoe het er voor staat of om de laatste boerenkool te oogsten. Je bent welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 4 en op zaterdag tussen 10 en 2.
De komende weken zijn we nog vooral bezig met kweek verwijderen, bemesting en de grond teeltklaar maken. Maar voor je het weet gaan de eerste pootuitjes en tuinbonen de grond in en beginnen we met zaaien van onder andere worteltjes en ook het klussenteam kan extra handen gebruiken. Wil je meer weten of heb je vragen stuur me dan even een mailtje (verheije@xs4all.nl).

Hopelijk snel tot ziens op de tuin,
Marga


Geen opmerkingen:

Een reactie posten