Welkom op het Blog van Moestuin Leyduin en Stadstuinderij WTG en de KweektuinKas!

Op deze plek kunnen jullie als deelnemer of vrijwilliger actuele informatie vinden over het oogsten, de werkzaamheden op de moestuinen of in de Kas of interessante activiteiten in de omgeving.

Algemene informatie over De Nieuwe Akker en deelname aan de moestuin zijn te vinden op: www.denieuweakker.nl

maandag 9 juli 2012

"de Noeste arbeid"


Het tuinders team wordt groter zodat we nog beter kunnen werken en de openingstijden kunnen uitbreiden.

We zijn nu een half jaar op weg. De Moestuin Leyduin is een prachtige plek geworden waar we met veel mensen van genieten.

Sinds enkele maanden zijn er gelukkig veel nieuwe gezichten die wekelijks op de moestuin mee werken en ook ideeën en activiteiten inbrengen. Hier maken we dankbaar gebruik van. Op de oproep van Erik dat we mensen zoeken om het tuin-team uit te breiden kwamen al heel snel van een 10 tal deelnemers positieve reacties. We hebben 3 juli gezellig met een pan soep en brood vergaderd en plannen gesmeed.

Een extra avondopenstelling in de zomer:
Een van de wensen was om ook een avondopenstelling te realiseren. 
We gaan starten met donderdag avonden vanaf   19juli  van 19.00 tot 21.00 uur. 
Op deze avond zullen bij toerbeurt een deelnemer van het tuin-team aanwezig zijn met de sleutel van de schuur.  Deze persoon is het aanspreekpunt en heeft de verantwoording.

Zomer planning
In de vakantieperiode deze zomer gaat Erik in augustus de eerste week en daarna de derde en vierde week op vakantie zijn. Hij heeft gezorgd voor een vervangster op dinsdag en donderdagen. Marga is een oud collega van hem en zij heeft de BD-opleiding aan de Kraaybekerhof gevolgd. Afgelopen jaren heeft  zij ook voor Erik waargenomen op de BD tuinderij Land en Boschzigt en op een prettige manier de zorgbegeleiding overgenomen.  Op 7 augustus zal zij een overdracht krijgen en de laatste instructies op de Moestuin. 
In principe heeft zij in die periode de verantwoording over de gewassen van de grote tuin. Er komt een klussen lijst en oogstschema te hangen in de schuur zodat ieder weet waar hij/zij aan toe is. De leden van het tuinteam krijgen ook instructies voor de vaste taken en dagen dat zij waarnemen op de moestuin. We zorgen dat er telkens in ieder geval 2 leden op een dag aanwezig zijn. 

Nadere info krijgen de deelnemers via de mail.

We hopen nu maar op een zonnige zomer.
Het tuin-team.





1 opmerking: