oranje pompoen of witte patisson
andijvie of groene snijbiet
keuzes in kool: of groene savooie kool
of chinese kool
of palmkool
pastinaak of rode biet
bosje rucola
uien
er zijn nog biologische bloembollen in de schuur te koop, de bloemen zijn op!
Tot in de tuin, Tuinteam WTG
Nog een keer het heerlijke recept van deze
palmkool/aardappelsoep!
Nog een lekker recept voor de palmkool (dankjewel Martine!):
recept voor Caldo verde (Portugese aardappelsoep)
voor 4 personen
5 el extra vergine olijfolie
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesnipperd
700 gr. aardappelen in blokjes
300 gr. palmkool (cavolo nero) of boerenkool (minder kan ook) in heel dunne reepjes
rookworst of chorizo of spekjes wat je lekker vind. Maar vegetarisch kan ook.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht worden. Roer de blokjes aardappel erbij en bak ze 5 minuten mee. Voeg 1,25lt water en indien jij dat wil 1 of 2 blokjes groentebouillon en laat 20 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de aardappelen in het kookvocht zodat jij een smeuige soep krijgt. Voeg de reepjes kool toe en laat 5 minuten zacht koken.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes rookworst/chorizo of spekjes op middelhoog vuur 3-4 minuten. De plakjes rookworst kun je ook direct in de soep doen. Voeg aan de soep toe.
Serveer met ciabatta of ander stevig brood.
Eet smakelijk.
Recept van Jamie Oliver
recept voor Caldo verde (Portugese aardappelsoep)
voor 4 personen
5 el extra vergine olijfolie
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesnipperd
700 gr. aardappelen in blokjes
300 gr. palmkool (cavolo nero) of boerenkool (minder kan ook) in heel dunne reepjes
rookworst of chorizo of spekjes wat je lekker vind. Maar vegetarisch kan ook.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht worden. Roer de blokjes aardappel erbij en bak ze 5 minuten mee. Voeg 1,25lt water en indien jij dat wil 1 of 2 blokjes groentebouillon en laat 20 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de aardappelen in het kookvocht zodat jij een smeuige soep krijgt. Voeg de reepjes kool toe en laat 5 minuten zacht koken.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes rookworst/chorizo of spekjes op middelhoog vuur 3-4 minuten. De plakjes rookworst kun je ook direct in de soep doen. Voeg aan de soep toe.
Serveer met ciabatta of ander stevig brood.
Eet smakelijk.
Recept van Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten