Raapsteeltjes salade met gele biet
Mijn man had wat zuinig geoogst van de eerste raapsteeltjes, daarom maar even creatief aan de slag gegaan en er een salade van gemaakt met gepofte gele biet. De bietjes zijn nu op, maar als je een stuk pompoen roostert in de oven kun je daar ook stukjes van snijden en dat combineren met de raapsteeltjes.
Vorig seizoen heb ik ook wat recepten op het blog gezet met raapsteeltjes, dus er is meer inspiratie te vinden. Helaas is er nog geen index van de recepten beschikbaar zodat het zoeken op groente wat makkelijker is.
65 gr. raapsteeltjes, gewassen en grof gesneden
2 gele bietjes (of rode of pompoen) geroosterd in de oven met wat olie en zout (180 graden ong. 30 minuten)
1 kleine rode ui in ringen
evt. geroosterde zonne- en pompoenpitten
1 el. kappertjes (afgespoeld)
Dressing:
2 el. walnotenolie
1 ½ el. witte wijnazijn
1 el. gembersiroop
zout en peper
Bereiding:
Meng de raapsteeltjes met biet, uitingen en kappertjes door elkaar.
Klop alle ingrediƫnten van de dressing door elkaar, doe hiervan naar smaak door de groenten.
Leg op bord en garneer met wat geroosterde pitten (was ik vergeten, maar is wel erg lekker).
Eet smakelijk!
Bron: Hanny natuurlijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten