Een feestelijke manier om pompoen te serveren.
De vulling in dit recept is voldoende voor een medium pompoen, of twee kleinere. Als je echt een grote pompoen wilt vullen adviseer ik deze eerst uitgehold minimaal 30 minuten te roosteren in de oven (of bbq met deksel).
En ook bij dit recept geldt, het is een idee en ga er lekker mee aan de slag met een vulling naar jouw smaak!
50 gr. mungbonen (of linzen) - wil je het makkelijk doen neem dan een pot of blik
50 gr. hazelnoten, geroosterd en gehakt
1 medium pompoen of twee kleintjes, kapje eraf en de pitten en draden eruit gehaald (gaat goed met lepel)
1 teen knoflook
1 el olijfolie
25 gr. roomboter
1 ui, gesnipperd
400 gr. paddenstoelen naar keuze
verse kruiden, salie, tijm en oregano naar smaak, fijn gehakt
hand spinazie grof gesneden
zout en peper
Bereiding:
Was de mungbonen (of linzen) en kook in ongeveer 20 minuten gaar (check de gaarheid tussendoor want de kooktijd kan variëren afhankelijk van de versheid van de peulvruchten.
Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
Pers de knoflook en meng met olijfolie en beetje zout, bestrijk hiermee de binnenkant van de pompoen.
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui met een snuf zout tot deze lichtbruin is.
Borstel de paddestoelen schoon, snij in gelijke stukjes en bak mee met de ui.
Voeg de tuinkruiden toe en de spinazie.
Meng de geroosterde hazelnoten erdoor en doe er naar smaak zout en peper bij, iets meer dan je normaal zou doen geeft smakelijker eindresultaat.
Vul de pompoen(en) met dit mengsel en plaats ze in een ovenschaal waarin een laagje water van 1 cm staat.
Rooster de pompoenen ong. anderhalf uur (voor de medium maat of 75 minuten voor de kleine pompoenen) in de oven.
Serveeer bijvoorbeeld met een lekkere salade.
Eet smakelijk!
Bron: Hanny natuurlijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten