Zie voor meer recepten met snijbiet de blog van 24 augustus 2012.
Rodelinzensoep met snijbiet
Uit: ‘’Het Kookboek’’ Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Ingredienten voor 6 personen
500 gram rode linzen 1 eetlepel korianderzaad
2,5 liter koud water 3 tenen knoflook, fijngehakt
2 middelgrote rode uien 50 gram boter
2 eetlepels olijfolie geraspte schil van halve citroen
200 gram snijbiet zuurdesembrood
50 gram korianderblad 4 citroenen in partjes
2 theelepels gemalen komijnzaad zout en zwarte peper
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Was de linzen in royaal koud water, breng ze in 2,5 liter water aan de kook, ca 35 minuten zachtjes doorkoken.
Schep ongeveer de helft van de gekookte linzen uit de pan en zet ze opzij.
voeg zout toe in de pan en pureer met staafmixer/blender.
Roer de achtergehouden linzen er weer doorheen.
Uien: pellen, snijd ze doormidden en de helften in ringen. Smoor ze met de olijfolie in een koekenpan, tot ze zacht en glazig zijn.
Verwijder de stelen van de snijbiet, was de bladeren en hak ze fijn.
Doe hetzelfde met het korianderblad. (houd wat blaadjes achter voor garnering)
Roer uien, snijbiet en verse koriander door de linzen en breng op smaak met komijn, kaneel, peper en zout
Verwarm de soep nu zachtjes en laat 5 minuten pruttelen.
Wrijf korianderzaad en knoflook samen fijn (in vijzel)
Smelt boter in steelpan en bak het mengsel rustig 2 minuten tot het licht gekleurd is.
Roer het door de soep.
Laat de pan voor opdienen 5 minuten staan met deksel erop.
Opdienen
soep bestrooien met citroenrasp en korianderblad.
geef er wat zuurdesembrood en partjes citroen bij om boven de soep uit te knijpen.
Heerlijk recept! De stelen van de snijbiet in stukjes even met de ui mee fruiten en bij de soep doen is net zo lekker en dan heb je alles gebruikt. Het loof van de biet kan er ook op de zelfde manier prima bij.
BeantwoordenVerwijderen