BLADERDEEGROLLETJES VAN RODE MELDE
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram blad en (jonge stelen) rode melde
- 2 tenen knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 25 gram Gruyere kaas
- 270 gram bladerdeeg
Bereiding
Verhit de olie in een wok en roerbak de melde er kort in, tot de blaadjes zijn geslonken. Knijp er de knoflook boven uit en laat nog enkele minuten bakken. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de melde fijn en voeg in een kom de kazen, zout en peper naar smaak toe. Meng goed.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijke rechthoeken. Verdeel de vulling erover en rol het bladerdeeg op. Laat op bakpapier minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de over voor tot 200?C. Haal de rollen uit de koelkast en snijd er met een scherp mes stukjes van gelijke grootte van (ca. 3 cm). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten tot goudbruin. Serveer op kamertemperatuur.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijke rechthoeken. Verdeel de vulling erover en rol het bladerdeeg op. Laat op bakpapier minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de over voor tot 200?C. Haal de rollen uit de koelkast en snijd er met een scherp mes stukjes van gelijke grootte van (ca. 3 cm). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten tot goudbruin. Serveer op kamertemperatuur.
Bron
Recept uit Green delicious (puur koken) van Natascha Boudewijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten