Binnenkort kan er spitskool geoogst worden op WTG. (De spitskool op Leyduin is helaas al op.) Hier een lekker zomers recept van Hanny.
Ingrediƫnten
½ spitskool schoongemaakt en fijn gesneden
100 gram gedroogde zuidvruchten, kies je favoriete soorten, rozijnen, dadels, abrikozen in stukjes gesneden
100 gram gedroogde zuidvruchten, kies je favoriete soorten, rozijnen, dadels, abrikozen in stukjes gesneden
½ spitskool schoongemaakt en fijn gesneden
100 gram gedroogde zuidvruchten, kies je favoriete soorten, rozijnen, dadels, abrikozen in stukjes gesneden
2 lenteui in ringetjes gesneden
1 rode of groene peper, zonder pitjes fijn gesneden
½ - 1 tl komijnpoeder (djinten) - naar smaak
1 kleine groene appel fijn gesneden
handje gepelde pistachenootjes
2 - 3 el appelazijn
flinke hand bieslook en bladpeterselie fijn gesneden
100 gram gedroogde zuidvruchten, kies je favoriete soorten, rozijnen, dadels, abrikozen in stukjes gesneden
2 lenteui in ringetjes gesneden
1 rode of groene peper, zonder pitjes fijn gesneden
½ - 1 tl komijnpoeder (djinten) - naar smaak
1 kleine groene appel fijn gesneden
handje gepelde pistachenootjes
2 - 3 el appelazijn
flinke hand bieslook en bladpeterselie fijn gesneden
Werkwijze
Meng de spitskool met twee theelepels zout en kneed dit stevig door elkaar tot de spitskool wat glazig ziet
Hanny spoelt het zout er niet uit, de zoute smaak overheerst niet.
Doe nu alle andere ingrediƫnten bij de spitskool en meng goed door elkaar - als je niet direct gaat eten even wachten met het toevoegen van de verse kruiden, doe dat vlak voor het serveren.
Hanny spoelt het zout er niet uit, de zoute smaak overheerst niet.
Doe nu alle andere ingrediƫnten bij de spitskool en meng goed door elkaar - als je niet direct gaat eten even wachten met het toevoegen van de verse kruiden, doe dat vlak voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten