Droge Doperwten op Leyduin
De doperwten die nog aan de plant hangen zijn verdroogd. Ze smaken dan melig en kunnen niet meer als verse doperwten worden klaargemaakt. Maar voor onderstaande twee recepten is dat geen enkel probleem!
Ingrediƫnten voor 6 kleine burgers
1 pond doperwten
1 ui
3 tenen knoflook
1 ei
peper, zout, laurier, tijm,
gedroogde tomaten, peterselie
olijfolie
Werkwijze
Fruit de ui en knoflook in wat olie. Doe de doperwten en de kruiden er bij en kook ze in weinig water gaar. Giet het kookwater in een kopje en bewaar dit.
Pureer de doperwten en roer hier het ei door. Als de massa daarna nog te droog is kan wat van het kookwater er door gekneed worden.
Snij de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de puree samen met de peterselie. Vorm er koeken van en bak die in de olijfolie.
Lekker met zomergroenten en/of sla.
Variatie
Noten en/of kaas er door.
Fava is een eenvoudige griekse bonensoep, een boerengerecht gemaakt van gele linzen.
Onderstaand recept is net even anders: met doperwten van moestuin Leyduin
Ingredienten voor 2 personen
1 pond doperwten
1 ui
2 a 3 tenen knoflook
groentebouillonblokje
laurierblad, kruidnagel, peper
olijfolie
peterselie
Werkwijze
Fruit de ui en de knoflook in wat olie. Doe er water bij met de erwten , de groentebouillon, de laurier, de kruidnagel en de peper.
Kook de erwten gaar, haal de laurier en de kruidnagel er uit en pureer alles met de staafmixer.
Het moet een dikke soep worden.
Serveer met gesneden peterselie en wat olijfolie er over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten