0 Een salade met een zuidelijke inslag - aardse postelein - met geroosterde pijnboompitten. Serveer deze salade bij een eenvoudig hoofdgerecht als gegrilleerde vis of lamsvlees.
Ingrediƫnten voor 4 personen
25 gr. pijnboompit
200 gr. postelein
4 el. olie
1 el. mosterd, grove
1 el. wijnazijn, witte
4 plakken bacon
Zout
Bereidingswijze
200 gr. postelein
4 el. olie
1 el. mosterd, grove
1 el. wijnazijn, witte
4 plakken bacon
Zout
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Knip de plakjes bacon in reepjes en bak deze knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Was de postelein en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
Roer in een slaschaal een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Schep de postelein erdoor. Strooi de pijnboompitten en reepjes bacon over de salade.
Roer in een slaschaal een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie, zout en peper. Schep de postelein erdoor. Strooi de pijnboompitten en reepjes bacon over de salade.
Zonder bacon vast ook heel lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten