Ingrediƫnten:
1(rode) ui
300 gr. wortel
2 tenen knoflook
25 gr. roomboter
2 el rijststroop (of suiker, stroop of ahornsiroop)
mosterd
citroenschil
zout en peper
Bereiding:
Was en schil de wortel (indien nodig) en snij in plakjes.
Snij de ui in stukjes (groter dan snippers)
Snij de tenen knoflook in plakjes
Smelt de boter met het zoetmiddel in een koekenpan.
Voeg de groenten - behalve de raapstelen - toe
Glaceer de groenten tot beetgaar, ongeveer 10 minuten.
Was ondertussen de raapstelen en snij deze fijn, droog in slacentrifuge.
Giet de geglaceerde groenten af en vang het vocht op in een kommetje.
Meng door het glaceervocht een flinke eetlepel mosterd, zout en peper naar smaak en wat geraspte citroenschil.
Meng de groenten met de raapstelen en de dressing, serveer direct.
Eet smakelijk!
Bron: Hanny natuurlijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten