Ook deze week weer
veel oogst.
-
Bietjes
-
Sla
-
Snijbiet
-
Nieuw-Zeelandse spinazie
-
Peultjes
-
Tuinbonen
-
Kapucijners
-
Sugar Snaps
-
Spitskool
-
Rode bessen
We zijn ook al begonnen met het oogsten van courgettes maar ik weet niet of we
daarvan al voor iedereen genoeg hebben.
Nieuw-Zeelandse
spinazie. Gewone spinazie houdt niet van veel warmte maar Nieuw-Zeelandse
spinazie juist wel. Het is daarom een fijne zomergroente die lange stengels
maakt en zich sterk vertakt over de grond. Het is een echte bodembedekker, die
onkruid geen kans geeft. Je kan deze groente op dezelfde manier bereiden als
gewone spinazie. Proef ook even een rauw blaadje. Nieuw-Zeelandse spinazie
oogsten we voor. Dus neem mee uit de schuur.
Peulen zijn
vooral lekker als ze niet te dik worden. Sugar
Snaps (ook wel suikererwt genoemd) blijven knapperig en goed eetbaar ook
als de zaden (de erwtjes) dikker worden. Het is een kruising tussen erwten en
peulen. Je kan ze rauw eten maar zelf geef ik de voorkeur aan even stoven. Ze
worden dan heerlijk zoet. En kapucijners
zijn natuurlijk een ware delicatessen. In de winkel moeilijk vers te krijgen en
heel erg duur.
Bloemen
Neem even de tijd om door de bloementuin te lopen . Net als
vorige week zijn er ook deze week boeketten te koop. Je mag ook zelf plukken.
Voor 3,50 kan je een mooie bos samenstellen. In de schuur kan je uitleg
daarover krijgen.
Oogsttijden
tijdens de zomervakantie:
Tijdens de schoolvakanties hanteren we de volgende tijden.
Donderdag van 10.00 tot 16.00 en als het niet regent van
18.30 tot 20.30.
Vrijdag van 13.00 tot 16.00
Let
op: aangepaste tijd! Zaterdag van 8.00 tot 14.00. Op zaterdag gaat de poort echt om 14.00 dicht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten