Deze week kan het volgende geoogst worden:
-
Koolrabi
-
Snijbiet
-
Lente-ui
-
Sla (rode
sla en pluksla)
Vorige week was de snijbiet
al aangekondigd maar omdat er zoveel sla was en de snijbiet beter nog even kon
doorgroeien heb ik de oogst een week uitgesteld. Deze week dus wel. Voor de
zekerheid nog een keer de oogstinstructie. Oogst de grote buitenste bladeren.
Laat de binnenste bladeren, het hart, ongemoeid. Dan kan de plant weer
aangroeien en kunnen we er als het goed gaat maanden lang van oogsten. En als
je meer wilt weten over snijbiet (rassen, hoe het geteeld wordt enz.) en op
zoek bent naar recepten, kijk dan op www.snijbiet.nl.
De knol van de koolrabi
is het sterk verdikte onderste stengelgedeelte. Je trekt de plant in z’n geheel
uit de grond. We hebben paarse en groen-witte. Qua smaak maakt het niet uit. Je
kan koolrabi koken, stoven, rauw eten in de salade of in dunne plakjes op een
boterham (met kaas) leggen. De knol moet je even schillen. Je kan ook het blad
en de bladstengels gebruiken.
Okke Amerongen die de site over snijbiet heeft gemaakt heeft
ook een website over sla gemaakt. Kijk op www.sla.nl.
Wij oogsten deze week een krop rode sla (in z’n geheel uit de grond trekken) en
er is nog steeds pluksla (de buitenste grote bladeren oogsten).
Tip voor deze week. Neem een kijkje in de bloementuin! Ga lekker even op het bankje zitten.
Tot ziens,
tuinteam Moestuin Leyduin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten